8/11/10

II Jornades de biblioteques de les Illes Balears

Entre el 29 i el 30 d’octubre es desenvoluparen a la UIB unes interessants sessions relacionades amb el món dels llibres i les biblioteques, aquests llocs tan especials que l’escriptor J.L Borges invocava des de la seva imaginació quan pensava en com hauria de ser un paradís. Borges creia que el que representa una biblioteca és el més semblant en aquest món al que podria ser un paradís a l’altre, un món ideal: coneixement, plaer, curiositat, sorpresa, emocions... Certament moguts per un ànim de plaer en la formació i millora dels coneixements, tres professors de Campos assistírem a les cinc conferències que es proposaven en el programa de les jornades. A més hi va haver temps per dues hores dedicades a les comunicacions d’experiències, o exposicions breus, on Eduvigis Torres i Bàrbara Rigo feren una aportació del que ha estat l’experiència de l’any passat i enguany en el nostre centre pel que fa a la dinamització de la biblioteca.

Per fer-vos una idea del que va ser el programa i els seus continguts, clicau aquí.

Pel que fa a la intervenció de les nostres companyes, aquesta anava encaminada a donar importància a la implicació de tot el centre en la tasca de dinamitzar la lectura i fer operativa la biblioteca més enllà del magatzem de llibres. A més, l’obertura a les noves tecnologies i la reivindicació de la tasca investigadora des de l’entorn immediat, lluny dels despatxos i les especulacions teòriques, va ser un dels fils conductors que volguérem donar a conèixer des de Campos.

Hem de destacar que les jornades es celebraran properament també a les illes veïnes possibilitant una descentralització de l’oferta formativa dels professors i estudiants. També que, en comparació a l’any passat, ha augmentat considerablement el nombre d’inscrits. Probablement l’any qui ve vegem publicades les conferències i comunicacions d’aquestes Jornades que esperam segueixin endavant ja que poden arribar a constituir un interessant punt de trobada i d’intercanvi d’experiències molt enriquidor.

1 comentari:

  1. Molt bé, al·lots i al·lotes!!! Ja sabíem a priori que quedaríeu molt bé, i ara toca seguir endavant, i millorar.
    Salut!

    ResponElimina