31/3/10

Us presentam la nova biblioteca virtual

Benvolguts companys,

a la fi hem "inaugurat" els serveis i equipaments de la biblioteca de l'institut, així com el nou bloc virtual, que podeu visitar des de ja...! A partir d'ara, mantindrem aquest mateix bloc com a espai d'encontre a la Xarxa de la comissió, i emprarem el nou, Enxarxa't a la BE, per actualitzar periòdicament des de la Biblioteca la informació i les activitats d'interès per als nostres usuaris.

De moment, a les primeres entrades, hi trobareu un article-resum de les activitats d'inauguració del passat divendres, així com un parell de vídeos relacionats i una selecció de fotos que il·lustren la jornada inaugural. Des de la comissió de biblioteca us donam les gràcies i l'enhorabona per l'èxit de participació. Acabam de començar, però ha quedat ben clar, pel que visquérem divendres, que la biblioteca no és cosa nostra, la biblioteca som tots nosaltres.

Bones vacances!

8/3/10

Encalentim motors...

A la fi inauguram la biblioteca...!

Després del seu condicionament físic -amb l'ajut inestimable d'alumnes i professors que han pintat, penjat cortines, decorat..., i una vegada instal·lat i posat a punt el nou mobiliari, l'equipament informàtic i les novetats del fons en préstec, aquest mes posam en marxa la campanya informativa sobre el carnet lector, mitjançant les tutories, i l'organització de les activitats d'inauguració de la biblioteca, amb la col·laboració dels departaments, que es duran a terme el proper divendres dia 26 de març.

Aquest dia, des de l'hora del pati i durant la darrera part del matí, posarem en marxa amb la implicació d'alumnes i professors tot un seguit de tallers simultanis relacionats amb la biblioteca i el món de la lectura, mentre que a l'espai físic d'aquesta gaudirem, per grups, de la visita especial d'un personatge literari que farà una "lectura inaugural" i d'una breu dramatització d'un poema per part del grup de teatre Contecontat, de 3r d'ESO.

Les activitats i tallers que, paral·lelament, es duran a terme a tots els espais del centre són diversos: lectures poètiques, contacontes, relats i rondalles, literatura "vampírica", creació de cartells sobre la biblioteca, lectura dramatitzada d'una peça teatral, taller d'expressió, poemes musicats, gimcana informàtica, decoració de "maletes viatgeres", decoració mural sobre la lectura a una paret del pati, taller de "llibres perseguits"...

Per una altra banda, a partir de la inauguració farem públic el nou bloc virtual de la BE, amb una selecció de recursos electrònics d'interès per a alumnes, famílies i professorat, on tothom podrà participar i a on periòdicament estareu informats sobre les novetats disponibles en préstec i sobre els recursos i activitats d'interès relacionats amb l'animació lectora a l'institut i a la xarxa.

Fins aviat!